Etiket: <span>kahhar ne demek</span>

El-Kahhar

Yâ Kahhâr!

O Allah Kahhârdır. Her şey yalnız onun lütfuyla bilinir. O varlığı kuşatır. Ondan gelen kuvvet onun kahrıyla yok olur. Kahhar Allah, her şeyi zıddıyla bildirir. Her şey zıddıyla kahrolur. O dilediğini aciz bırakır. Yaratılanlar onun huzurunda hürmetle durur. Kahhâr, her şeyi zıddıyla yaratan, kendi zıddı bulunmayan Allah’ın adıdır.

Ya Kahhâr! Ol dediğin varlıklar yalnız senin isminle olur. Ol deyip var kıldıkların senin isminle doğrulur. Adınla yarattığın varlığa hatırlat verdiğin ismi, yalnız senin adın eyle ol deyişimizi.

Allah’ım! Kulların senin adınla yeryüzünü emrine âmâde bulur. Firavun yarılan denize bakar, senin kahrınla atını helâke koşturur. Ey her şeyi zıddıyla var eden, dilediğini zıddıyla kahreden. Gecenin karanlığında görünmeyen, gündüz senin celalinden çekinmeyen şirkten uzak tut bizleri.

Ya Kahhâr! Galip olan sensin sana galebe çalınmaz, Allah’ım senin kudretine güç yetmez lütfetmediğine tâkat bulunmaz. Sensin gücü her şeyi kuşatan, dağa tutunup da tufanından kurtulan olmaz. Allah’ım, düşenlerin elinden sen tutarsın; başkaları kimseyi kurtaramaz. Şeytanın uzattığı ele, tutundurma elimizi.

Ya Kahhâr! Günahımızı sevaplarla, riyâmızı ihlasla kahret. Aç gözlülüğümüzü rızkına kanaatle, düşkünlüğümüzü izzetinle, korktuklarımızı emniyetinle bizden uzak tut. Kahrından sana sığınırız. Ya Kahhâr! Duamızı isminin hürmetine kabul eyle.

Bir insan bilmelidir ki, en büyük düşmanı nefsidir. Nefs insana, aldatıcı olan şeytandan çok daha büyük bir düşmandır. Şeytanın burnunu sürtmek, günah işlemeye yönelik bir arzu uyandırdığında bundan uzak durmakla ve onun yerine Allah Teâlâ’nın rızasına uygun işler yapmakla mümkün olur.

Bunun tam aksi yönde bir hayat tarzını tercih edip zorbalık, azgınlık ve taşkınlık yapanlar, Allah Teâlâ’nın “el-Kahhâr” ism-i şerifinin manası doğrultusunda ağır, güçlüklerle dolu ve feci sonla neticelenecek durumlarla karşı karşıya kalırlar. Allah Teâlâ’nın: “…De ki: ‘Her şeyin Yaratıcısı ancak Allâh’tır! (İlâhlıkta tek olan) Vâhid de, (her istediğini herkese zorla da olsa yaptırabilen) Kahhâr da ancak O’dur!” (Ra’d Sûresi, 16) hitâbı, bu hakikatin, inkârı mümkün olmayacak şekilde ilânıdır.

Mevlâ Teâlâ, azap edeceği bazı toplumları, kahramanları galip getirerek ya da kendilerinden daha zalim bir kimseyi musallat ederek azaba duçar eder. Gerek bu kahramanların gerekse de zalimlerin eliyle gelen azap da Allah Teâlâ’nın takdiriyle, “el-Kahhâr” sıfatının bir tecellisiyle zahir olur.

“Her şeye her istediğini yapacak surette galip ve hakim olan” anlamına gelen El Kahhar Esmaül Hüsnası’nın faziletleri nedir?  El Kahhar Esmaül Hüsnası hangi durumlarda okunur? Ebced değeri nedir? İşte sizlere El Kahhar ismi şerifin anlamı, fazileti ve sırları…  

Kahhâr Esması

Kahhâr: قهار

El-Kahhâr: القهّار

Ya Kahhâr: يَا قهار

Her şeye, her istediğini yapabilecek şekilde hâkim ve galip olan manasına gelen “el-Kahhâr” ism-i şerifi, galip gelen ve kahreden anlamındaki “kahr” köküne dayanır. İsm-i şerif, Allah Teâlâ’nın, düşmanlarına karşı bellerini dahi kırarak çaresiz bırakacak şekilde galip geleceğini haber verir. Mevlâ Teâlâ’nın kahrı ve kudreti altında kıvranmayacak, gücü karşısında âciz kalmayacak hiçbir varlık mevcut değildir.

Kullar bu ism-i şerifin hakikatini düşünerek Allah Teâlâ’nın kahrından sakınmalı, buna sebep olabilecek şeylerin neler olduğunu öğrenerek o tür şeyleri yapmamaya gayret etmelidirler. Allah Teâlâ’dan daima bu ism-i şerifin hakikatlerini sezip anlayabilecek feraset istenmelidir.

Bir insan bilmelidir ki, en büyük düşmanı nefsidir. Nefs insana, aldatıcı olan şeytandan çok daha büyük bir düşmandır. Şeytanın burnunu sürtmek, günah işlemeye yönelik bir arzu uyandırdığında bundan uzak durmakla ve onun yerine Allah Teâlâ’nın rızasına uygun işler yapmakla mümkün olur.

Bunun tam aksi yönde bir hayat tarzını tercih edip zorbalık, azgınlık ve taşkınlık yapanlar, Allah Teâlâ’nın “el-Kahhâr” ism-i şerifinin manası doğrultusunda ağır, güçlüklerle dolu ve feci sonla neticelenecek durumlarla karşı karşıya kalırlar. Allah Teâlâ’nın: “…De ki: ‘Her şeyin Yaratıcısı ancak Allâh’tır! (İlâhlıkta tek olan) Vâhid de, (her istediğini herkese zorla da olsa yaptırabilen) Kahhâr da ancak O’dur!” (Ra’d Sûresi, 16) hitâbı, bu hakikatin, inkârı mümkün olmayacak şekilde ilânıdır.

Mevlâ Teâlâ, azap edeceği bazı toplumları, kahramanları galip getirerek ya da kendilerinden daha zalim bir kimseyi musallat ederek azaba duçar eder. Gerek bu kahramanların gerekse de zalimlerin eliyle gelen azap da Allah Teâlâ’nın takdiriyle, “el-Kahhâr” sıfatının bir tecellisiyle zahir olur.

Kahhâr Esmasının ebced değeri ve zikir saati

Zikir Adedi: 306

Zikir Günü: Salı

Zikir Saati: Merih

Sabah gündoğduğu vakitte
İkindinin son vaktinde
Gece yarısından sonraki vakitte bu esma-i zikir okunur.

Kahhâr İsminin Tecellisi, 

Havas ve Esrarı

Zalimleri Kahru perişan etmek için ‘Ya Kahhâr’ ismini 306 defa günlük zikir saatlerinde okuyun.

Bir dileği, arzusu, muradı olan bir kimse bu ismi ‘Ya Kahhâr’ diye günlük 100 defa okuduktan sonra ne gibi dilediği ve isteği varsa Allah’a dua eder ve muradına tez zamanda kavuşur.

Bu esma-ı zikri kalbinden dünya sevgisini çıkartıp sadece Allah sevgisini kalbde muhafaza etmek için ‘Ya Kahhâr’ diye 306 defa günlük okunur.

Nefsi ammerelerden kurtulmak isteyen bir kul bu ismi ‘Ya Kahhâr’ diye 306 defa okusun.

‘El-Kahhâr – Ya Kahhâr’ ismini devamlı zikreden kimseleri düşmanları karşısında mağlup olmak için Allah’ın yardımı ona tecelli eder.

Günlük duha namazı sonrası secdeye kapanıp bu esma-ı zikri 7 defa ‘Ya Kahhâr’ diye zikredin okursa Allah’u Teâla onu zengin kimselerden kılar.

Sinizmle ilgili olarak, Huşu ve Anneye Dua Umuduyla.

Lütfen, lütfen sevgili Anne, Seni ve kendimizi gerçekten iyileştirebilecek eylemleri dinlememize, duymamıza ve yapmamıza …

blank

Ay benim Meleğim.

Biri kesinlikle beni gözetliyor. Bu sabah ay bana göz kırpıyordu. Cunda Adası’ndaki sabahın erken saatlerinde …

blank

Vücudum bir Rüya Havuzu

Aylak hissetmenin başka bir günü. Baharat inatçı bir sevgili gibi dilime yapışıyor. Ağzımın kıvrımlarına sıcak, …